Hlavní obsah

Na D1 odklízejí kamión z úterní hromadné nehody. Provoz je omezen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz na dálnici D1 kolem 100. kilometru u Větrného Jeníkova směrem na Prahu je omezen na jeden jízdní pruh kvůli odklízení převráceného kamiónu, který tam zůstal po úterní nehodě několika desítek vozidel. Uvedla to policie s tím, že práce mohou trvat až do pátku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Následky úterní hromadné nehody na D1.

Článek

Pravý jízdní pruh byl uzavřen před 15. hodinou. Kromě odklízení kamiónu budou pracovníci v daném úseku zároveň sanovat kontaminovanou zeminu, řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Práce ve čtvrtek zřejmě potrvají až do večera a pokračovat budou od pátečního rána.

Kolem 99. kilometru dálnice v úterý havarovalo více než pět desítek vozidel. Odstranit je potřeba poslední kamión, který leží na boku na travnaté krajnici. O postupu podle mluvčí policie rozhodl krizový štáb kraje. Na dálnici budou i policejní hlídky.

„Abychom dohlédli na zipování vozidel, aby se provoz v tom místě nezastavil,” uvedla Čírtková.

Foto: pro Novinky.cz Stanislav Beránek, Novinky

Hromadná nehoda na D1

Práce by podle údajů kraje měly pokračovat v pátek mezi 07.30 a 14. hodinou. „Kdy na místě musí být dokončena nezbytná sanační opatření pro zamezení škod na životním prostředí,” doplnila mluvčí kraje Jitka Svatošová. Uvedla, že dálnice by měla být v tomto místě pořád průjezdná alespoň v jednom pruhu.

Kvůli nehodám byla dálnice na 99. kilometru v úterý v obou směrech uzavřena kolem 12.30. Směr na Brno byl v omezené míře zprovozněn po 2,5 hodiny. Ve směru na Prahu začala auta v jednom pruhu projíždět až ve středu před 08.00, zprovozňování druhého pruhu trvalo dalších deset hodin.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Dálnici D1 na Vysočině v obou směrech zablokovaly nehody na 99. kilometru nedaleko Větrného Jeníkova (na snímku). Ve směru na Prahu tam havarovalo několik nákladních vozidel a osobních aut.

Při těchto nehodách bylo převážně lehce zraněno deset lidí. Počty havarovaných vozidel policie stále upřesňuje. První informace se týkaly 36 nabouraných vozů, z větší části nákladních. Čírtková ve čtvrtek řekla, že poškozených vozů je už evidováno více než padesát a ani to nemusí být konečný počet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám