Hlavní obsah

Moravec prezidentskou debatu moderovat nehodlá, ČT o nikom jiném neuvažuje

Skutečnost, že duel kandidátů před druhým kolem prezidentských voleb v České televizi nepovede Václav Moravec, podle moderátora „odblokuje odmítavý postoj”, který má hradní kancléř Vratislav Mynář k návštěvě prezidenta Miloše Zemana v ČT.

Foto: Milan Malíček, Právo

Moderátor Václav Moravec

Článek

Podle Moravce je důvodem toho, že se vzdal moderování prestižní debaty, skutečnost, že se lišily vzájemné představy jeho a ČT o podobě, formátu i stopáži debaty.

„Dobré pro ČT a její diváky je, že se po mém nedělním sdělení generálnímu řediteli o nemoderování podařilo odblokovat odmítavý postoj kancléře Mynáře k účasti prezidenta Zemana v závěrečné debatě ČT, který prezentoval o víkendu,” dodal.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček odmítl, že by Zemanův tým spojoval jeho účast v debatě na ČT osobou moderátora. „Moderátora ať si vybere Česká televize,” uvedl s tím, že jde o dezinformaci.

Že by od Zemanova týmu zazněly nějaké požadavky, nepotvrdila ani mluvčí České televize Karolína Blinková, podle níž ČT oslovila pouze Moravce a o jiném moderátorovi zatím neuvažuje.

Od „nepovedu kampaň” ke čtyřem debatám

Česká televize nabídla Jiřímu Drahošovi a Miloši Zemanovi společný duel, který by se měl konat v předvečer druhého kola.

Ačkoliv se po celou dobu kampaně zdálo, že se Miloš Zeman bude držet svého slibu, že nepovede kampaň, nebude útočit na své protikandidáty a nezúčastní se žádných předvolebních debat, po prvním kole zcela otočil. Drahošovi v neděli odpověděl na jeho výzvu a nabídl, že je ochoten zúčastnit se dvou debat, neboť tři a více by již diváky nudily. [celá zpráva]

V pondělí bylo opět vše jinak a mluvčí Hradu Jiří Ovčáček oznámil, že Zeman přijal pozvání k debatě dokonce na čtyřech televizních stanicích.

Drahoš reflektoval Zemanovu první nabídku a je připraven se s ním utkat ve dvou debatách. Jedna by se podle něj měla uskutečnit na půdě ČT, místo konání druhé si může vybrat Zeman.

Prima svou prezidentskou debatu odvysílá 23. ledna, televize Nova zařadila do vysílání v neděli 21. ledna pořad nazvaný Cesta na Hrad.

Reklama

Výběr článků

Načítám