Hlavní obsah

Dopravu v Česku komplikuje sněžení a ledovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na některých místech České republiky v neděli ráno komplikuje život řidičům sněžení a tvorba náledí. Týká se to Olomouckého kraje, okolí Českého Krumlova, Prachatic a rovněž některých úseků na Vsetínsku.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

Dopravu v Olomouckém kraji v neděli ráno místy komplikuje sněžení. Řidiči by měli jet opatrně zejména na Šumpersku a Prostějovsku, vyplývá z údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR. Ve vyšších polohách leží na vozovkách vrstva sněhu krytá posypem. Silnice ve zbývajících částech Olomouckého kraje jsou převážně holé a vlhké nebo mokré, na Olomoucku a Přerovsku většinou suché.

Většina jihočeských silnic je v neděli sjízdná pouze se zvýšenou opatrností. Na Českokrumlovsku a Prachaticku komplikují provoz sněhové přeháňky. Na většině míst v regionu fouká vítr. Vyplývá to z informací dispečinku jihočeské správy a údržby silnic.

Teploty se v kraji drží většinou pod bodem mrazu. Bez omezení jsou sjízdné silnice na Českobudějovicku a Táborsku. V ostatních okresech musí řidiči počítat s možnou komplikací v podobě námrazy nebo sněžení.

Na silnicích v horských oblastech Vsetínska se místy tvoří náledí, zároveň je pokrývá nová vrstva sněhu. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Se sněhem musejí řidiči počítat také na vozovkách na Uherskohradišťsku poblíž státní hranice se Slovenskem. Silnice v dalších částech Zlínského kraje jsou většinou holé a vlhké nebo mokré, vyplývá z údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám