Hlavní obsah

Podpořil mě Gott, tvrdí Zeman. Není to pravda, ohradil se zpěvák

Prezident Miloš Zeman po prvním kole prezidentských voleb prohlásil, že ho podpořili lidé jako zpěvák Karel Gott. Ten se však proti tomuto výroku ohradil. Jmenovitě jsem nepodpořil žádného kandidáta, sdělil zpěvák prostřednictvím své mluvčí Anety Stolzové, uvedl server tn.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Nejslavnější český zpěvák Karel Gott.

Článek

Prezident Miloš Zeman na sobotní tiskové konferenci po prvním kole voleb uvedl, že má podporu Karla Gotta. „Jsem vděčný za jakékoli doporučení, pomoc a podporu. Zaregistroval jsem, že mě podpořily tak různorodé osobnosti jako Andrej Babiš nebo Karel Gott. Jen doufám, že půjdou i k druhému kolu voleb, protože tam začíná vše od nuly,” uvedl.

Miloš Zeman na tiskové konferenciVideo: ČTK

Avšak Gott následně uvedl, že to není pravda. „Jako vždy, při všech volbách, jsem jmenovitě nepodpořil žádného kandidáta. Proto ani jejich výroky nekomentuji,” sdělil zpěvák prostřednictvím své mluvčí Anety Stolzové.

Zpěvák tento týden odpovídal na otázky serveru Blesk.cz, kdo je jeho favoritem v prezidentské volbě. Jméno neprozradil. „K volbám půjdu, o prezidentských kandidátech s rozvahou přemýšlím. Budu proto volit člověka, kterého si vážím, jeho myšlenky a názory jsou mi blízké a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat. A mohl by dle mého obstát i v nelehké době, která nás nepochybně čeká,“ řekl Gott.

Je možné, že právě tento výrok si prezident Zeman vyložil jako podporu od několikanásobného držitele Zlatého slavíka.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta

Zeman postoupil z prvního kola prezidentských voleb se ziskem 38,6 procenta hlasů. Ve druhém kole se utká s Jiřím Drahošem, kterému odevzdalo hlas 26,6 procenta voličů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám