Hlavní obsah

Silnice na východě republiky místy namrzají, v Krkonoších nasněžilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména na východě republiky, ale rovněž v Krkonoších mohou být v úterý ráno namrzlé silnice. Ledovku hlásí silničáři z Moravskoslezského, Olomouckého i Zlínského kraje. Silnice namrzaly rovněž na Vysočině a na Trutnovsku.

Foto: Petr Marek, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Moravskoslezském kraji je na silnicích nižších tříd místy ledovka. U Hostašovic na Novojičínsku kvůli tomu bourala dvě auta. Námraza vzniká i na některých silnicích po chemickém ošetření nebo na mostech. Ve vyšších oblastech Jeseníků sněží a je tam snížená viditelnost.

Na Šumpersku v Olomouckém kraji jsou ráno sněhové přeháňky a na silnicích je slabá vrstva rozbředlého sněhu. Viditelnost na mnoha místech kraje snižuje hustá mlha, na Jesenicku je silný vítr, vyplývá z údajů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Namrzání vozovek hrozí hlavně na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku, kde jsou silnice holé a mokré. Správci silnic tam kvůli poklesu teplot pod bod mrazu vyslali nad ránem do terénu sypače.

Ve Zlínském kraji se řidiči setkají s mrznoucími mlhami zejména na Vsetínsku.

Foto: Dopravniinfo.cz

Silnice u hraničního přechodu v Harrachově

Na Trutnovsku a v Krkonoších v úterý ráno sněžilo. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V nižších polohách kraje padal mrznoucí déšť a na silnicích může být náledí.

V Libereckém kraji, konkrétně ve vyšších polohách Semilska a Jablonecka, připadl nový sníh. Leží místy i na hlavních tazích. Na vozovkách II. a III. tříd v Jizerských horách a Krkonoších je vrstva nového sněhu nebo zledovatělá vrstva krytá posypem.

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné některé silnice v Jihočeském a Ústeckém kraji. Na silnicích všech tříd na Prachaticku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Podobná situace je i na silnicích nižších tříd v Krušných horách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám