Hlavní obsah

Spolupráce ANO a KSČM funguje, kritizuje pravice volbu Ondráčka

Novinky, zpe, ren, jas

Zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) označují pravicoví politici za důkaz spolupráce mezi hnutím ANO a komunisty. V té souvislosti připomínají, že Sněmovna bude hlasovat o vydání premiéra Andreje Babiše a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Článek

Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová Pekarová prohlásila, že její strana nedala ke zvolení Ondráčka, jemuž kritici přezdívají kvůli angažmá u pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti komunistická mlátička, jediný hlas. [celá zpráva]

„Je to výsledek evidentní spolupráce mezi hnutím ANO a KSČM. Bez hnutí ANO by pan Ondráček zvolen nebyl, je zřejmé, že se pánové z hnutí ANO a KSČM dohodli,“ řekla novinářům.

„Je na místě uvažovat, jestli budou pan Babiš a Faltýnek vydání k trestnímu stíhání,“ zapochybovala v té souvislosti poslankyně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda SPD Tomio Okamura (vlevo) a komunistický poslanec Zdeněk Ondráček

„'Gratuluji' poslancům ANO, že evidentně se rozhodli zahodit veškeré zbytky důstojnosti a pomohli zvolit Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS, chápu, koaliční spolupráce s KSČM je zavazující,” poznamenal na Twitteru lidovecký poslanec Marian Jurečka.

„Hlasovací mašina funguje spolehlivě,” dodal šéf poslanců STAN Jan Farský a připomněl, že vláda se bude ucházet o vyslovení důvěry.

„Možná dalo hnutí ANO jakýsi políček KSČM minulý týden. Těch pár hlasů chybělo, nicméně proběhly jistě nějaké dohody té hlasovací koalice, která funguje spolehlivě ve všech ohledech. Můžeme se jen domnívat, jestli je to obchod něco za něco, nebo jestli se třeba i hraje o to, jestli někteří poslanci budou vydáni trestnímu stíhání,“ reagoval na výsledky poslanec STAN Vít Rakušan, rovněž s narážkou na hlasování o vydání Babiše a Faltýnka.

Reklama

Výběr článků

Načítám