Hlavní obsah

Babišova vláda poprvé zasedla. Vicepremiéry jsou Brabec a Stropnický

– Praha
Novinky, zpe

Menšinový kabinet Andreje Babiše (ANO) má za sebou svoji premiéru. Nově jmenovaná vláda zasedla ve středu odpoledne ve Strakově akademii. Babiš oznámil jména vicepremiérů - jsou jimi ministr životního prostředí Richard Brabec a šéf diplomacie Martin Stropnický.

Záznam: Tisková konference po prvním jednání nové vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Ministři dostali všechny potřebné podklady pro svoji práci, jednací řád vlády. Druhým bodem bylo určení dvou místopředsedů vlády - prvním je Richard Brabec, druhým Martin Stropnický,“ shrnul Babiš na tiskové konferenci.

Foto: ČTK

Tisková konference po prvním jednání nové vlády

Nový kabinet řešil především mandát pro Babiše na jednání Evropské rady, která se koná ve čtvrtek a pátek v Bruselu. Babiš zopakoval, že chce, aby bylo Česko v rámci EU aktivnější.

„Rada je velice důležitá. Měli bychom přestat řešit otázku kvót a zaměřit se na příčiny migrace. Chceme přesvědčit Evropu, že kvóty jsou nepřijatelné a že máme jiné řešení,“ prohlásil premiér.

Babiš také řekl, že se chce od příštího týdne začít scházet s představiteli opozičních stran, představit jim programové prohlášení vlády a vyjednat důvěru či toleranci pro svůj menšinový kabinet.

Reklama

Výběr článků

Načítám