Hlavní obsah

Celodenní mrazy nastanou až po Novém roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani o Vánocích, ani přes Nový rok nás nečeká výrazně chladnější počasí. Stejně jako v poslední době se mají teplotní ukazatele nadále pohybovat okolo průměru. V sobotu to ve svém pravidelném měsíčním výhledu uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Období od 11. prosince do 7. ledna by mělo zůstat jako celek teplotně průměrné. Ani z hlediska srážek se neočekávají velké odchylky od průměru,“ uvedli meteorologové.

Ti očekávají, že týdenní minimální teploty budou zůstávat převážně pod bodem mrazu, naopak maximální teploty se až do konce roku budou udržovat většinou nad nulou. Změna by měla přijít po Novém roce.

„V prvním týdnu roku 2018 lze očekávat i celodenní mrazy,” uvádí výhled.

Z hlediska srážek neočekávají meteorologové zásadnější výkyvy. Na horách by tak mělo postupně přibývat přírodního sněhu.

Interval průměrných teplot se ve sledovaném období pohybuje od -2,6 do 0,9 stupně Celsia, průměrné srážkové úhrny kolísají mezi 33 až 55 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám