Hlavní obsah

Nehoda, při níž se zranil Zaorálek, byla podle policie přestupkem

Policie ve čtvrtek uzavřela vyšetřování nehody, při níž se v září u Lechovic na Znojemsku zranil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Střet dvou vozů vyhodnotila jako přestupek a předala jej Městskému úřadu Znojmo, kde jej posoudí přestupková komise. V pátek o tom informovala mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Havarovaná limuzína Audi ministra Zaorálka (vpravo), vedle ní je mercedes, se kterým se střetla.

Článek

Policie zjišťovala míru zavinění účastníků nehody. Na dotaz, čí přestupek se bude projednávat, mluvčí odkázala na závěry komise.

Nehoda se odehrála 15. září v podvečer. Zaorálek, který byl také volebním lídrem ČSSD, měl na jižní Moravě celodenní předvolební program. Jeho vůz ochranné služby řízený pracovníkem Ochranné služby Policie ČR se později u odbočky na Oleksovice střetl s jiným osobním autem.

Foto: Novinky

Lubomír Zaorálek

Zaorálek později řekl, že auta se zřejmě srazila při předjíždění a skončila na poli. Ministr při nehodě utrpěl lehké zranění hlavy a záchranáři ho převezli do brněnské nemocnice, odkud byl týž den propuštěn do domácí péče.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Havarovaná limuzína audi ministra Zaorálka (vpravo). Vlevo je vidět mercedes, se kterým se ministrův vůz střetl.

Ministr zahraničí patří mezi představitele státu, jejichž bezpečnost policie zajišťuje. Dalšími chráněnými osobami jsou prezident republiky, předsedové obou komor parlamentu, premiér a ministři vnitra, obrany, spravedlnosti a financí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám