Hlavní obsah

Odpusťte mi zbytek trestu, žádá lobbista Janoušek. Do vězení se má vrátit v neděli

Právo, Novinky, ČTK, rav, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek, který si má odsedět 4,5 roku za nehodu, podal k soudu žádost o upuštění od zbytku trestu. Podána byla v osobně v průběhu tohoto týdne, potvrdila Právu mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Janoušek má nyní výkon trestu přerušen, ale v neděli by měl nastoupit zpět do vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek

Článek

Soud o žádosti rozhodne poté, co obdrží spis k případu od Krajského soudu v Brně.

„Roman Janoušek podal zároveň opětovně, zcela totožnou žádost o odložení přerušení výkonu trestu ke Krajskému soudu v Brně, který však ve věci již pravomocně rozhodl dne 15. 11. 2017. Soudce tak věc předloží Městskému soudu v Praze s tím, že se dle obsahu může jednat o žádost o odložení nástupu do výkonu trestu do doby, než rozhodne Městský soud o případném upuštění,” popsala proceduru mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová.

„Zdejší soud již nemůže rozhodovat, jelikož ve věci již pravomocně rozhodl a nelze rozhodovat dvakrát v téže věci. Spis tak bude předložen Městskému soudu v Praze k rozhodnutí a přiložen k podané žádosti o upuštění trestu,“ dodala Sigmundová.

Janoušek má dlouhodobě problémy po operaci hlavy a trest mu byl opakovaně přerušen na dobu jednoho a tři čtvrtě roku. Podnikatel již dříve podal soudu návrh na další přerušení výkonu trestu ze zdravotních důvodů. [celá zpráva]

Lobbista si má odsedět 4,5 roku vězení za to, že opilý naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit. Janoušek proti ní nejdříve dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, ženu porazil a ujel.

Původně čelil obžalobě z pokusu o vraždu, nakonec ale soud jeho jednání překvalifikoval na ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám