Hlavní obsah

Okamurův spolupracovník měl ve Sněmovně rasistický výstup

Spolupracovník Tomia Okamury a tajemník hnutí SPD Jaroslav Staník vykřikoval ve Sněmovně rasistická hesla, uvedl server Aktuálně. Novinkám to potvrdila ministryně sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD), která se se Staníkem dostala do konfliktu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tajemník SPD Jaroslav Staník s policisty na snímku z 21. října. Tehdy strana nechtěla do svého volebního štábu vpustit některé novináře.

Článek

„Přišla jsem později a už tam byly na mrtvici moje kamarádky. Mně řekl něco jako Marxová-Engelsová, vy tady hájíte gaye. Potom vykřikoval něco o tom plynu,“ popsala Novinkám Marksová.

Podle Aktuálně měl Staník pronést například větu: „Židi, homosexuálové i Cikáni by měli jít do plynu.“ Marksová se kvůli tomu se Staníkem začala hádat. K incidentu došlo asi před dvěma týdny v jedné ze sněmovních restaurací.

Končící poslanec Marek Černoch serveru řekl, že Staník dokonce vyzýval k tomu, aby se „všichni homosexuálové, Romové a Židé stříleli už po narození“.

Staník na telefonát Novinek nereagoval. Aktuálně vzkázal v SMS zprávě, že se jedná o sprostou lež a že nikdy nic takového neřekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám