Hlavní obsah

Olomoucký magistrát chce výstavku primátorů, za dvě fotografie zaplatí dvě stě tisíc

Novinky, jas

Bezmála dvě stě tisíc korun zaplatí olomoucký magistrát za dva fotoobrazy s portréty stávajícího a bývalého primátora. Martin Major a jeho předchůdce Martin Novotný (oba ODS) budou vystaveni spolu s dalšími osobnostmi, které od roku 1850 stály v čele hanácké metropole.

Foto: Statutární město Olomouc

Do galerie primátorů již má Olomouc první dva fotoobrazy.

Článek

Ze smlouvy datované na úvod listopadu plyne, že město s nabídkou vyfotografovat oba muže a zhotovit autorské fotografické obrazy oslovilo fotografa Jadrana Šetlíka.

Pořízení fotografií a vytvoření obrazů vyjde město na 193 600 korun včetně DPH.

Na dotaz, zda je tato částka adekvátní investicí veřejných prostředků, odkázala mluvčí magistrátu Radka Štědrá na tiskovou zprávu, v níž je mimo jiné uvedeno, že bude vytvořeno celkem 22 fotoobrazů. U již nežijících osobností vzniknou fotoobrazy z dochovaných ateliérových snímků.

Šetlík již v uplynulých měsících pro město vyhotovil dva takovéto fotoobrazy s portréty bývalých primátorů Břetislava Barana (v čele města 1989-1990) a Milana Hořínka (1990-1994).

Zatímco za vyfotografování Barana a fotoobraz město zaplatilo 96 800 korun, u již zesnulého Hořínka šlo podle smlouvy toliko o úpravu fotografie za 80 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám