Hlavní obsah

Listopad, jak má být. Teploty spadnou k nule až koncem měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teploty i srážky odpovídající dlouhodobým průměrům. Chladnější, než je v dané době obvyklé, by podle meteorologů mohly být především poslední dva týdny, kdy mohou teploty klesnout až k bodu mrazu.

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Článek

Nadcházející týden přinese v úvodu počasí se zvětšenou oblačností s občasným deštěm a přeháňkami. Postupně bychom se měli dočkat i polojasné oblohy.

„Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat zpočátku kolem 5 stupňů, postupně kolem 2 stupňů Celsia,” uvádí výhled. Maximální denní teploty budou postupně klesat a zatímco zpočátku se budou pohybovat od 7 do 12 stupňů, postupně se dostanou k intervalu od 5 do 10 stupňů.

Poslední dva týdny od 20. listopadu do 3. prosince období budou podle výhledu teplotně průměrné až slabě podprůměrné.

„Průměrná týdenní minimální teplota vzduchu se bude v rámci Česka pohybovat pravděpodobně již kolem -1 stupně a průměrná týdenní maximální teplota kolem 4 stupňů,” tvrdí výhled.

Z hlediska srážek by měl být slabě nadprůměrný první a poslední týden sledovaného období, kdy by mohlo spadnout kolem 12 milimetrů srážek. Ve zbývajícím období očekávají meteorologové spíše průměrné hodnoty srážek kolem šesti milimetrů.

Interval průměrných teplot v období od 6. listopadu do 3. prosince se pohybuje od 1,2 do 4,2 stupně Celsia, průměrné srážkové úhrny kolísají mezi 32 až 58 milimetry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám