Hlavní obsah

Ostravské sociální demokraty vede nově Vajdíková

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jana Vajdíková je novou předsedkyní ostravské ČSSD. Rozhodli o tom v pondělí delegáti okresní konference. Vajdíková už byla šéfkou ostravské soc. dem. zvolena letos zkraje roku, poté však vedení strany nařídilo přeregistraci všech sociálních demokratů v Ostravě v důsledku čehož o post předsedkyně přišla.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jana Vajdíková, nová předsedkyně ostravské ČSSD.

Článek

Místní organizace navrhly původně na předsedu čtyři jména. Kromě Vajdíkové ještě bývalého poslance Adama Rykalu, Jiřího Srbu a Václava Štolbu. Podle informací Práva dorazilo na konferenci zhruba 300 delegátů. Ti nakonec volili mezi Vajdíkovou a Štolbou. A více hlasů dostala Vajdíková.

Ostravská ČSSD je rozdělena minimálně na dva tábory. Loni v listopadu odvolala část soc. dem. ve městě tehdejšího předsedu okresní organizace Lumíra Palyzu. [celá zpráva] Vedení strany ale v lednu vyhovělo stížnosti krajského předsedy Miroslava Nováka a závěry z okresní konference kvůli porušení stanov zrušilo. [celá zpráva]

Na opakované konferenci byl později Palyza opět odvolán a novou předsedkyní se stala právě Vajdíková. Krajský výkonný výbor v čele s Novákem navrhl přeregistraci členů v Ostravě s čímž vedení ČSSD souhlasilo a zároveň vyškrtlo Vajdíkovou a místopředsedu okresní organizace a tehdejšího poslance Rykalu z kandidátky pro víkendové volby do sněmovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám