Hlavní obsah

Ve volebním štábu ANO zavládlo překvapení, takový úspěch nikdo netipoval

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprvu napjaté očekávání a nervózní ticho. Tak vypadal hlavní volební stan ANO na pražském Chodově po 14. hodině, kdy se začaly ve vysílání televize objevovat první výsledky. Kolem půl páté, kdy se jasně ukázalo, že ANO Andreje Babiše bude suverénním vítězem voleb se atmosféra změnila jako mávnutím kouzelného proutku. Téměř třicetiprocentní úspěch ale odhadoval málokdo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek hovoří s novináři ve volebním štábu v Praze, kde zástupci hnutí společně s novináři sledovali 21. října výsledky sněmovních voleb.

Článek

„Třicet procent pro ANO je velice dobrý výsledek, osobně jsem odhadovala 20 až 25 procent. Jsem za to velice ráda a chtěla bych poděkovat voličům za každý hlas, který nám dali. Je to ale velký závazek, dnes se sice bude slavit, ale teď práce začíná,“ řekla Právu ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Dan ŤokVideo: Novinky

Víc ANO věřil ministr životního prostředí Richard Brabec. „Můj tip by 26 procent, takže jsem z toho nadšený. Po tom, co všechno proběhlo, tak to považuji za neuvěřitelný výsledek.

„Mám velkou radost, čekala jsem trochu horší výsledky, tipovala jsem 27 procent. Pro středočeské ANO je to již třetí vítězství ve volbách, za což jsem ráda,“ uvedla středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová. Stejnou hodnotu tipovala i pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Jaroslav FaltýnekVideo: Novinky

Brněnský primátor Petr Vokřál si už před čtyřmi měsíci vsadil na výsledek 27,5 procenta. „Takže výsledek není tak daleko od pravdy. Spíš je pro mě další překvapení další vývoj. Pozitivní, že se pro mě posunuli piráti, ale výsledek ČSSD mě šokoval. Teď je otázka, co z toho dát dohromady, to nebude úplně jednoduché,“ prohlásil.

Nejblíž k výsledku měl ministr dopravy Dan Ťok, který tipoval 29,5 procenta. „Takže jsem rád, že jsem to takto odhadl,“ řekl Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám