Hlavní obsah

Problém se Severní Koreou by vyřešilo komando, které zabije Kima, tvrdí Zeman

Aktualizováno

Situaci v Severní Koreji by mohlo vyřešit komando, které by zabilo Kim Čong-una, prohlásil ve čtvrtek v televizi Barrandov prezident Miloš Zeman. Výhružky, které americký prezident Donald Trump směřuje k této zemi, o nich si Zeman není jist, zda nejsou spíše směšné než produktivní.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Režim v Severní Koreji je odporný, ale nelze ho zničit silou,“ uvedl Zeman a dodal: Nejsem si jist, zda vyhrožování Donalda Trumpa není spíše směšné než produktivní,“ uvedl Zeman. Dodal, že sankce nezabírají vůči Kubě ani vůči Severní Koreji a není to cesta.

Problémy kolem Severní Koreje by podle jeho názoru vyřešilo dobře vycvičené komando, které by Kim Čong-una zabilo.

Napětí kolem Severní koreje v posledních týdnech eskalovalo. Země podnikla počátkem září svůj šestý a dosud nejsilnější jaderný výbuch a vystřelila také dvě balistické rakety přes japonské území. Severokorejci tvrdí, že jsou schopni zasáhnout americký Guam.

Americký prezident Donald Trump tvrdí, že USA chtějí spor se Severní Koreou vyřešit diplomatickou cestou. Nebude-li ale zbytí a Spojené státy se budou cítit severokorejským jaderným a raketovým programem ohroženy, pak je Trump připraven KLDR „zcela zničit“.

Reklama

Výběr článků

Načítám