Hlavní obsah

Objevte Prahu v novém světle. Signal fest startuje

Praha

Jedinečné propojení umění, městského prostoru a moderních technologií tvoří ze světelného Signal festivalu jednu z nejzajímavějších kulturních událostí v České republice. Ve čtvrtek již popáté rozzáří historické centrum Prahy vizuálně atraktivní díla s náročnými instalacemi mezinárodní kvality.

Záznam: Signal festivalVideo: Novinky

 
Článek

V centru města se můžete těšit na světelné show zejména v Hybernské ulici, kde se představí bratislavská umělecká dvojice Boris Vitázek a Zuzana Sabová s tvorbou, ve které se taneční pohyby prolínají s modlitbami a nářky starověkých postav.

Dále se můžete těšit na program na Kampě, Staroměstském náměstí, náměstí Republiky, Ovocném trhu, Klementinu, Národní galerii v Praze, Mansfeldském paláci, Paláci U Stýblů a v ulicích Cihelná, Haštalská či u Tyršova domu.

Na Vinohradech to pak bude především náměstí Míru s osvětleným Kostelem sv. Ludmily, kde se objeví tvorba zakladatele francouzského vizuálního labelu EZ3kiel Yanna Nguema, jehož projekty často stojí na propojení technologie, výzkumu a umění.

Foto: Novinky

Festival světel Signal na pražském Náměstí Míru

Na Vinohradech festival neopomene ani sady Svatopluka Čecha, Riegrovy sady, náměstí Jiřího z Poděbrad nebo TJ Sokol Vinohrady.

Nebude chybět ani doprovodný program, vedle videomappingu mohou diváci zavítat na Strossmayerovo náměstí na přednášku Erika Sikor.

Za poslední čtyři roky konání navštívilo festival přes 1,5 miliónu diváků. Letošní ročník startuje ve čtvrtek a potrvá až do neděle. Informace o vstupenkách s cenami na konkrétní show naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám