Hlavní obsah

Příští týden se teploty vrátí k hranici 20 stupňů, listopad přinese více srážek

Novinky, jas
Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje podle meteorologů teploty odpovídající dlouhodobým průměrům. Srážek by mohlo být o něco málo více než je na danou dobu obvyklé, uvedl v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejvíce srážek by mělo spadnout v prvním listopadovém týdnu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První dva týdny období od 9. října do 5. listopadu přinesou průměrné či mírně nadprůměrné teploty. Zbývající dva týdny se začne výrazněji ochlazovat, ale přesto by měly teploty převážně zůstávat mezi hodnotami běžnými pro danou roční dobu.

„Předpokládáme, že z hlediska celkového množství srážek bude období od 9. října do 5. listopadu průměrné až slabě nadprůměrné. Pravděpodobně nejvíce srážek spadne na našem území v posledním předpovědním týdnu, tedy začátkem listopadu,” konstatuje dlouhodobý výhled.

V příštím týdnu bude zpočátku oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami, které v pondělí mohou být v oblastech nad 1200 metrů nad mořem sněhové. Postupně se však bude oteplovat a odpolední maxima se tak z 15 stupňů z úvodu týdne dostanou v pátek a o víkendu až k 19 stupňům. Ubývat bude i oblačnosti, takže výhled na sobotu i neděli slibuje jasnou či polojasnou oblohu a pouze ojedinělé přeháňky.

Průměrná teplota v období od 9. října do 5. listopadu je 7,5 stupně Celsia, srážek obvykle spadne mezi 20 a 42 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám