Hlavní obsah

Z výběhu v Bavorském lese uprchla skupina vlků. Lidé by je neměli zkoušet fotit nebo krmit

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze zvířecího výběhu v národním parku Bavorský les poblíž českých hranic utekla v noci na pátek skupina šesti vlků. Správa parku tvrdí, že žádné nebezpečí od zvířat nehrozí, lidé by se k nim však neměli přibližovat, neměli by se pokoušet je krmit nebo fotit. Uprchlí vlci strávili celý život v zajetí a ve volné přírodě nemají podle expertů šanci přežít.

Foto: Právo

Vlk obecný

Článek

Vlci utekli z výběhu poblíž Ludwigsthalu, který se nachází jen asi 10 kilometrů od Železné Rudy na Klatovsku.

„S nasazením všech možných lidských zdrojů děláme vše, co je v našich silách, abychom zvířata pochytali,” uvedl ředitel národního parku Franz Leibl s tím, že se šelmy snaží přilákat na žrádlo.

„Pokud se to nepovede, použijeme anestetické zbraně. Poslední možností je zástřel zvířat z bezpečnostních důvodů,” dodal Leibl.

Ve výběhu žilo celkem devět zvířat. Jelikož uprchlí vlci strávili celý svůj život v péči člověka, nemají ve volné přírodě i s ohledem na blížící se zimu šanci přežít.

Obyvatele správa parku požádala, aby v žádném případě vlky nekrmili, aktivně se k nim nepřibližovali a nefotografovali je. V případě, že zvířata uvidí, mohou jejich výskyt ohlásit na telefonním čísle +49 9922 5002 0, informoval mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlci na Šumavě napadli během noci 29 ovcí

Devětadvacet ovcí napadli o víkendu na Knížecích Pláních na Borovoladsku vlci. Podle Správy Šumavského národního parku útočil pár šelem, který zavítal na...

Vlci na Frýdlantsku roztrhali 36 ovcí

Čtyři dospělé ovce a dvaatřicet jehňat roztrhali vlci v Jizerských horách. Stádo ovcí a jednoho berana napadli na uzavřené pastvině u obce Jindřichovice pod...

Výběr článků

Načítám