Hlavní obsah

Srolované střechy, spadané stromy, výpadky proudu. Na Moravě udeřily bouřky

Právo, Novinky, ČTK, Miloslav Hradil

Už ve čtvrtek ráno udeřily v Olomouckém kraji bouřky a ve čtvrtek večer se vrátily. Opět při nich padaly stromy a silný vítr také poničil několik střech. Problémy hlásí také Jihomoravský kraj.

Foto: Foto HZS Olomouckého kraje

Silný vítr poničil i střechu rodinného domu v Radslavicích

Článek

Nejvíc výjezdů v Olomouckém kraji zaznamenali hasiči na Přerovsku. „Operační středisko od 18:26 hodin do 19:26 hodin eviduje necelou třicítku událostí. Jednalo se především o popadané stromy a větve na komunikacích a drátech elektrického vedení, ale také uvolněné a poškozené střešní krytiny,“ řekla Právu krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Například v Radslavicích na Přerovsku podle ní silný poryv větru sroloval plechovou střechu rodinného domu o rozměrech asi 10 x 7 metrů a poškodil komín.

Foto: Foto HZS Olomouckého kraje

Silný vítr poničil i střechu rodinného domu v Radslavicích.

„K utržené střeše na rodinném domě vyjížděli hasiči také do Kozlovic, v Lověšicích spadl kus plechové střechy na chodník. Na Hálkově ulici v Hranicích se vlivem větru uvolnily dva plechy na střeše,“ uvedla mluvčí.

K plechům uvolněným ze střech vyjížděli hasiči mimo jiné také do Uhřínova a na třídu 17.listopadu v Olomouci. „Podle dostupných informací nebyl při událostech nikdo zraněn,“ dodala mluvčí.

Problémy na jižní Moravě

Hodně práce měli kvůli počasí ve čtvrtek také hasiči v Jihomoravském kraji. Od rána až do večerních hodin měli celkem 90 výjezdů kvůli bouřce a větru. Nejčastěji odstraňovali popadané stromy, které bránily provozu na silnici.

Nejčastěji vyjížděli na Blanensku a Vyškovsku, kde kvůli padajícím stromům na elektrická vedení hlásí největší problémy i energetici, sdělila mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová.

Bez elektřiny zůstali dopoledne lidé v Kunštátu, Újezdu u Kunštátu a Rudce u Kunštátu. Podle Herodesové bylo bez napětí 16 trafostanic, které napájejí obce. Na Vyškovsku bylo bez napětí šest trafostanic.

Reklama

Výběr článků

Načítám