Hlavní obsah

Blíží se bouřky a krupobití, na východě budou vrcholit vedra, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu vydal výstrahu před velmi vysokými teplotami, které ve čtvrtek zasáhnou Moravu a Slezsko. Část republiky pak v noci na čtvrtek potrápí bouřky s přívalovými srážkami, krupobitím a poryvy větru.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Výstraha před bouřkami

Článek

Nad naším územím se bude vlnit frontální rozhraní se studeným vzduchem na západě a teplým na východě.

Na frontě se budou vyskytovat přeháňky a bouřky, ojediněle i intenzivní s úhrny až kolem 40 milimetrů, s nárazy větru a krupobitím.

„První intenzivní srážky jsou pravděpodobné ve středu ve večerních hodinách a v noci na čtvrtek. Další očekáváme ve čtvrtek od odpoledních hodin a v průběhu pátku,” dodali meteorologové.

Varování před bouřkami platí pro Prahu, Středočeský, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a Vysočinu od středečních 21 hodin do čtvrtečního rána.

Úmorná vedra na Moravě i ve Slezsku

Kvůli již popsanému rozhraní budou ve východních oblastech republiky panovat tropické teploty.

„Očekáváme, že ve čtvrtek na Moravě a ve Slezsku přesáhnou teploty na většině území hodnotu 34 stupňů Celsia,” uvedli meteorologové.

Velmi teplé počasí s teplotami nad 31 stupňů bude na východě našeho území pokračovat i v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám