Hlavní obsah

Češka zraněná v Hurghadě zatím zůstane v káhirské nemocnici

Češka zraněná minulý týden v pátek Hurgadě při útoku Egypťana nožem na turistky na pláži zatím zůstává v nemocnici v Káhiře. Uvedla to mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. O zdravotním stavu ženy a jejím případném převozu do ČR jednali v neděli zástupci české ambasády v Egyptě s její rodinou a ošetřujícími lékaři.

Foto: Reuters

Hotel Sunny Days el Palatio, kde se stal útok.

Článek

Šestatřicetiletá Češka, kterou útočník na pláži nožem zasáhl do nohy a do zad, byla z Hurgady den po útoku přepravena vrtulníkem do Káhiry a tam hospitalizována. Do egyptské metropole za ní přijeli její přítel s dítětem a také její matka.

„Česká občanka zůstává ještě v nemocnici a pokračuje v rekonvalescenci. Dnes ani zítra (v pondělí) se do ČR určitě vracet nebude,” uvedla Lagronová.

Při útoku minulý týden v pátek Egypťan v Hurghadě nožem ubodal dvě Němky a zranil čtyři další turistky. Na hotelovou pláž se podle všeho dostal tak, že si zakoupil vstupenku k jednodennímu využití. Egypt, který bojuje o udržení turistů, dosud nepodal oficiální vysvětlení motivu útočníka ani detaily o něm. Místní úřady podle médií po útoku uváděly, že v úvahu připadá kriminalita, terorismus nebo zdravotní problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám