Hlavní obsah

Rekonstruovaná střecha radnice v Olomouci nevydržela přívalový déšť

– Olomouc

Rekonstruovaná střecha olomouckého magistrátu neodolala přívalovému dešti, který zasáhl město v neděli odpoledne. Do budovy zatékalo, na místě zasahovali hasiči. Ve spolupráci se stavební firmou, která má opravu na starosti, pomáhali upevnit zpět na střechu radnice ochranné plachty. V pondělí lze předpokládat částečné omezení provozu některých oddělení magistrátu, informovala večer mluvčí radnice Radka Štědrá.

Foto: Mapy.cz

Radnice v Olomouci

Článek

"Předpokládáme, že týkat se může zejména provozu oddělení matriky. Z tohoto důvodu upozorňujeme veřejnost na možná omezení výkonu běžné agendy," uvedl tajemník magistrátu Jan Večeř.

Na odstranění následků způsobených deštěm se intenzivně podíleli již během nedělního odpoledne a večera pracovníci odboru správy a odboru ochrany magistrátu města. Přesné škody a v důsledku toho i možná omezení fungování provozu magistrátu na radnici budou upřesněna v pondělí, dodala Štědrá.

Kvůli bouřkám zasahovali v Olomouckém kraji hasiči na několika místech. Dohromady zaznamenali 17 událostí. V drtivé většině se ale jednalo o menší vodní laguny, které velmi rychle opadly a nebylo nutné zahájit čerpání, řekl večer mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči zasahovali také u spadených stromů.

V Mohelnici na Šumpersku byla také částečně zatopena místní restaurace kvůli ucpání kanalizace. Voda z polí a naplaveniny potrápily obyvatele v Toveři a Dolanech, nicméně zde objekty zatopené nebyly a voda velmi rychle opadla, dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám