Hlavní obsah

Mach ze Svobodných se stal v předvolebním klipu superhrdinou, který sejme Babiše

Novinky, bja

Komiksovým světem superhrdinů se nechal inspirovat animovaný předvolební klip strany Svobodných. V něm největší záporáky hrají současní politici, kteří se po vzoru strýčka Skrblíka koupou v penězích daňových poplatníků. Ty jim shání jejich poskok Mr. Berňák. Všechny je ale vypráská vedení Svobodných. Jejich lídr Petr Mach v klipu dokonce udeří někdejšího ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Foto: Svobodní

Záběr z klipu Svobodných

Článek

V budově s nápisem Továrna se postupně při konci pracovní doby zhasínají světla. Pracovníci dostanou výplatu a jdou se ven bavit, když na ně najednou ze tmy vyskočí postava s nápisem Mr. Berňák a sebere jim peníze.

Ty pak dopadnou na pás a dojedou až do velké budovy s vlajkou České republiky a Evropské unie. Uvnitř domu se v penězích koupou čeští politici, například předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), bývalý šéf státní kasy Babiš či lídr TOP 09 Miroslav Kalousek.

Najednou se ale na scéně objeví vedení strany Svobodných v superhrdinských kostýmech. Politiky zmlátí, zkopou a s pomocí pák zvrátí odjezd peněz do státní kasy a rozdají je zpátky zaměstnancům.

Celý smysl klipu je pak vysvětlen na závěr. Česko je prý země plná šikovných a pracovitých lidí, ale stát jim sebere polovinu výdělku. Svobodní by proto chtěli snížit daně, což by zvýšilo platy a snížilo ceny zboží a služeb. Na klip se můžete podívat zde.

Podle posledního předvolebního průzkumu agentury Focus by volilo Stranu svobodných občanů 1,2 procenta z 1013 dotázaných. [celá zpráva]

Pro vstup do Sněmovny je pak nutné získat alespoň pět procent hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám