Hlavní obsah

Na Domažlicko udeřilo silné krupobití a přívalový déšť, vítr kácel stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Silný přívalový déšť s krupobitím zasáhl v pátek večer celý okres Domažlicko. Hasiči museli odstraňovat hlavně stromy padlé na silnice, rodinné domy a na elektrické vedení. V dalších okresech Plzeňského kraje způsoboval ojediněle podobné problémy silný vítr. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: Jiří Anderle

V Postřekově na Domažlicku v pátek padaly kroupy. Podle místního občana Jiřího Anderleho měřily tři centimetry hodinu po krupobití.

Článek

Podle předpovědi meteorologů měly být velké problémy se silnými bouřkami kroupami také v sousedním Karlovarském kraji, kde byl ale nakonec klid. ČTK to dnes řekli hasiči v obou krajích.

„Na Domažlicku jsme vyjížděli celkem šestnáctkrát, což je více než polovina celodenního běžného průměru v celém kraji,” uvedl velící důstojník hasičů Plzeňského kraje Miroslav Marek. Přívalový déšť, doprovázený třícentimetrovými kroupami, začal kolem 19:00 a trval asi půl hodiny. Do 21:00 záchranáři všechny problémy odstranili.

Foto: Jiří Anderle

V Postřekově na Domažlicku v pátek padaly kroupy. Podle místního občana Jiřího Anderleho měřily tři centimetry hodinu po krupobití.

Nejvíce zásahů si připsali kolem Poběžovic. „V obci Mnichov odčerpávali vodu z vytopeného sklepa rodinného domku, ve Vlkanově spadl strom na dům. Stromy padaly po celém Domažlicku, hodně také v oblasti Klenčí pod Čerchovem a u Postřekova, V Peci přerušil nakrátko strom ve vedení dodávku elektřiny. Všechny problémy byly odstraněny velmi brzy,” řekl Marek.

„Ještě hodinu po krupobití byly v Postřekově na zahradě vidět více než třícentimetrové kroupy,” řekl Jan Anderle z Klenčí.

Silný vítr ojediněle lámal stromy také na Tachovsku, Klatovsku, Plzeňsku a Rokycansku. „Celkem šlo o zhruba deset případů, kdy je hasiči odstraňovali ze silnic,” uvedl Marek.

„V Karlovarském kraji byl klid,” řekl operační důstojník krajských hasičů. Přívalové deště ani silný vítr tam nedorazily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám