Hlavní obsah

Brněnská rodina „na útěku“ zřejmě hledala řešení vlastní krize

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Řešení vlastních složitých vztahových problémů se podle dostupných informací rozhodli hledat daleko od domova manželé se dvěma dětmi, po kterých v pondělí vyhlásil celostátní pátrání jejich příbuzný ze severní Moravy. Právě odtud rodina, jež v současnosti žije v Brně-Kníničkách, pochází.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jejich domnělé zmizení — které sice neoznámili příbuzným, ale zjevně naplánovali důkladně předem, neboť děti omluvili na několik dní dopředu ve škole — vyvolalo u veřejnosti značnou pozornost.

Právě i díky všímavým lidem se rodinu podařilo policistům ve středu najít a pátrání tak mohli odvolat. [celá zpráva]

Policie nechce další podrobnosti k případu uvádět. „I vzhledem k věku dětí, které v pátrání byly,” uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Je však zjevné, že v tomto případě nešlo o žádný násilný či kriminální čin. Policisté se ostatně podle Švába případem již dále nebudou zabývat. „Jedná se o soukromou záležitost těch lidí,“ dodal mluvčí.

Psycholog: Není to obvyklé jednání

Právě rodinná krize byla zřejmě důvodem, proč se někdo z příbuzenstva na policisty obrátil. Zřejmě měl obavy.

„Takové jednání není zcela obvyklé, nestává se to příliš často. Ovšem pokud dospělí situaci takto vyhodnotili a nikoho, tedy děti, neohrozili, tak si myslím, že pro řešení situace v partnerském vztahu může být takový krok i efektivní,” sdělil Právu psycholog Jiří Brančík.

„Pro netypičnost případu se nedivím ani obavám příbuzných, kteří je nechali hledat. V dnešní době, kdy se najednou ztratí děti a podobně, jsou lidé v mnohem větším napětí a mají tendenci jednat trochu úzkostněji, což není patologie, ale odpovídá to, řekl bych, napjatosti doby,“ dodal psycholog.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám