Hlavní obsah

Podvodník, nebo oběť? Diskuze v ČT byla zase o Babišovi, který tam nebyl

Novinky, jem
Praha

Spiknutí všech proti Babišovi, který to s Českem myslí dobře, nebo jeden velký podvod muže, jenž káže vodu a pije víno? Ústředním tématem nedělní debaty v České televizi byl opět ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který ale v Otázkách Václava Moravce nebyl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš byl 6. listopadu 2016 hostem diskuzního pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Článek

„Jak chcete, aby byl Babiš důvěryhodný ministr financí, když ani nedovede uvést v pořádku své částky (příjmy), ptala se v Otázkách Václava Moravce první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová za hnutí ANO Babiše bránila s tím, že je vicepremiér v médiích politiky popotahován proto, že posloužil jako obětní beránek, který je politiky napříč celým spektrem zneužíván v předvolební kampani.

„To, co se děje, to je hon na pana Babiše. Využil vše, co bylo v souladu se zákonem. Mně se osobně ten hon nelíbí,“ řekla Šlechtová v reakci na diskuzi o nesrovnalostech ve vysvětleních ve výdajích, příjmech a daňových odvodech předsedy hnutí ANO.

Podle Udženije si Babiš za to, že jsou útoky ostatních politiků mířeny na něj, může sám, protože káže vodu a pije ne víno, ale rovnou šampaňské.

„Jestli tady někdo tři roky moralizuje, tak by měl být ten první, kdo si zamete před vlastním prahem,“ podotkla první místopředsedkyně občanských demokratů. Dodala, že není spravedlivé, pokud Babiš své nesrovnalosti bagatelizuje svalením viny na chybu účetních v situaci, kdy za obdobné pochybení mohou dostat malé firmy pokutu třeba třicet tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám