Hlavní obsah

Ostravský primátor vyzval náměstka, který řídil opilý, k rezignaci. Ten odstoupit odmítá

Právo, Denisa Doležalová
Ostrava
Aktualizováno

Ostravský primátor Tomáš Macura (ANO) vyzval v pátek svého náměstka pro sport a školství Martina Štěpánka (ODS) k rezignaci kvůli tomu, že v polovině ledna řídil služební vůz opilý. Za to přišel na rok o řidičský průkaz a zaplatil pokutu 40 tisíc korun.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Náměstek Martin Štěpánek s mluvčí města Andreou Vojkovskou na jedné z ostravských akcí.

Článek

„Na politiky musí být kladena vyšší morální měřítka, jinak zůstanou vždycky málo důvěryhodní. V pondělí celou situaci projednám s koaličními partnery,“ uvedl primátor. Podle ostravské mluvčí Andrey Vojkovské náměstek Štěpánek svou rezignaci na páteční dopolední schůzce s primátorem prozatím odmítl.

Rezignovat prý nechce proto, že při manipulaci s vozem nebyla nikomu způsobena újma na zdraví ani na majetku. „Nikdo nebyl ohrožen,“ zdůraznil náměstek. Jízdu pod vlivem alkoholu vysvětluje tím, že šel pouze přeparkovat služební auto z málo osvětleného místa, aby mu ho opět nevykradli.

Nešlo o pracovní pochybení, brání se náměstek

„Skutek se stal o víkendu v nočních hodinách, tudíž nemá žádnou spojitost s mým veřejným působením. Nikdy v minulosti jsem nebyl za stejný přestupek trestán, ani pokutován, je to poprvé,“ hájí se Štěpánek s tím, že ho samozřejmě celá záležitost velmi mrzí a trest od policie plně akceptuje.

Skutečnost, že řídil opilý, vyšla najevo ve čtvrtek, když do médií rozeslal své prohlášení k této události. Kvůli jízdě pod vlivem alkoholu přišel před časem o funkci náměstek frýdecko-místeckého primátora Libor Koval (KDU-ČSL). Rezignoval poté, co podnapilý boural ve služebním vozidle. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám