Hlavní obsah

Po slunečné sobotě přijde deštivý týden, zbytek měsíce bude průměrný

Po teplotně nadprůměrných týdnech, které vyvrcholily slunečnou sobotou, si v dalších dnech Česko sluníčka moc neužije. Uvedl to ve svém výhledu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sobotní počasí láká na mnohých místech v ČR k výletům, ale v neděli to nemusí vypadat úplně stejně. Má být spíše oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, a na východě republiky až zataženo. V noci by neměly teploty klesnout pod 3 °C, přes den se čekají jarní teploty 9 až 13 °C.

Příští týden začne také zataženou oblohou, na většině území se čeká déšť nebo přeháňky. Noční teploty kolem 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty kolem 6 až 10 °C. Velmi podobně vypadá předpověď na úterý, ve středu může být zpočátku polojasno, ale od západu přijdou přeháňky, které budou pokračovat i ve čtvrtek.

Zatažený víkend

Vyhlídka na příští víkend není příliš lákavá, zatím se čeká oblačno až zataženo, jen přechodně polojasno, občas déšť. Denní teploty přibližně 7 až 12 °C.

Následující dva týdny (6. 3. -19 .3.) budou teplotně průměrné, třetí týden by mohl být teplotně nadprůměrný a čtvrtý průměrný. V noci se teploty budou pohybovat převážně kolem bodu mrazu nebo mírně nad ním. Průměrná teplota v ČR v tomto období je 3,8 °C, nejnižší průměrná teplota -1,4 °C byla naměřena v roce 1958 a nejvyšší průměrná teplota 7,5 °C v roce 1981.

Zatímco první týden bude pršet hodně, další tři týdny by se měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru. Dlouhodobý výhled nemůže předpovídat konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje spíš předpokládaný celkový charakter počasí. Nemůže také zachytit všechny regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám