Hlavní obsah

Zeman by s komunisty ve vládě problém neměl

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případná koaliční spolupráce ČSSD a KSČM, kterou připustil premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, a jež naráží na bohumínské usnesení, které sociálním demokratům vládu s komunisty zapovídá, by nevadila ani prezidentu Miloši Zemanovi. Vládu s komunisty by podle svých slov jmenoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman stejně jako Sobotka považuje bohumínské usnesení, které ČSSD přijala v době, kdy byl jejím předsedou, za překonané a zastaralé.

Strana by podle něj nicméně měla „dodržovat elementární právní kulturu” a nechat usnesení zrušit opět na sjezdu. „Jsem pro zrušení, ale domnívám se, že nelze mávnout rukou, protože jinak bych se choval jako právní analfabet,” dodal Zeman na závěr návštěvy Královéhradeckého kraje.

Ke jmenování vlády s komunistickými ministry Zeman dodal, že kabinet by „jmenoval na základě výsledků voleb”. Jedinou výjimku by udělal v případě nominace ministrů za DSSS, již pokládá za neonacistickou.

Sobotka prohlásil, že voliče jeho strany bohumínské usnesení už nezajímá a vládní koalice s komunisty by „nebyla problém”. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám