Hlavní obsah

Zeman u hejtmanů lobboval za hospice i podporu kanálu Dunaj-Odra-Labe

Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman se v úterý setkal hejtmany, kteří byli loni zvoleni po krajských volbách. Jednal s nimi o opravách silnic nižších tříd, výstavbě hospiců a požádal je i o podporu dlouhodobých projektů, včetně jím prosazovaného kanálu Dunaj-Odra-Labe. Zeman podobně jako při svých návštěvách krajů lobboval za opravy památek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman se na Pražském hradě sešel s hejtmany

Článek

O tématech schůzky po jednání informovala šéfka Asociace krajů a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO).

„Pana prezidenta velmi zajímalo, jak se opravují kulturní památky v jednotlivých krajích,” uvedla hejtmanka s tím, že podobně hejtman apeloval na to, aby každý kraj měl hospic.

Zemana prý rovněž zajímalo, proč kraje nečerpají finance na opravy silnic z integrovaného regionálního operačního programu, kde je částka 27 miliard. Vildumetzová připomněla, že v tomto programu jsou finance zejména na velké dopravní stavby navazující na dálnice a silnice 1. tříd.

Zeman prý hejtmany požádal, aby podpořili projekty velkých dopravních staveb, které mohou přesahovat jejich funkční období. „Zároveň požádal, abychom podpořili i projekt, o který on usiluje, a to je podpora vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe,” uvedla Vildumetzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám