Hlavní obsah

Oteplení přinese hrozbu ledovky po celé republice, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V celém Česku hrozí ve čtvrtek ledovka, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Východ republiky čeká ve středu večer další vydatné sněžení. Napadnout by mohlo do 12 centimetrů nového sněhu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu večer a v první polovině noci na čtvrtek bude přes Moravu a Slezsko postupovat od jihozápadu další pásmo sněžení,” uvedli meteorologové, podle nichž dosáhne celkový úhrn nového sněhu pěti až 12 centimetrů.

Mrznoucí déšť s tvorbou ledovky se ve čtvrtek k ránu objeví nejprve na jihu a západě Čech.

„Během rána a dopoledne se mrznoucí déšť od jihozápadu rozšíří i na ostatní území. Na severovýchod Moravy a do Slezska dorazí srážky až později odpoledne a večer, kdy zde budou teploty většinou slabě nad bodem mrazu a pravděpodobnost tvorby ledovky je tak relativně menší,” dodal ČHMÚ.

Varování před sněžením platí od středečních 17 hodin do čtvrtečních 03.00. Výstraha před ledovkou platí od čtvrtečního rána do odpoledních, respektive podvečerních hodin pro celé území vyjma Moravskoslezského kraje.

BEZ KOMENTÁŘE: Sněžení v OstravěVideo: Denisa Doležalová, Právo

Sněžení komplikovalo dopravu na řadě míst již v průběhu noci na středu i během dne. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám