Hlavní obsah

Sněžení komplikuje dopravu i provoz železnice, nehody uzavřely dálnici D2

Právo, ČTK, miv
Zlín
Aktualizováno

Dopravu v České republice komplikuje počasí. Ve středu ráno sněží ve Zlínském kraji, kde jsou silnice sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Ve středních Čechách hlásí problémy také České dráhy, a to na trati Praha–Kolín. Kvůli zavátým výhybkám v Kolíně nabírají vlaky až čtyřicetiminutová zpoždění. Problémy pokračují na jihu Moravy, kde kvůli nehodám byla v noci na středu uzavřena dálnice D2.

Foto: HZS JMK

Náraz aut do panelů na dálnici D 2 si vyžádal zranění. Doprava směrem do Břeclavi stojí.

Článek

Na většině území Středočeského kraje sněží. Sníh nebo sněhové přeháňky jsou hlášeny z dálnice D8, D11 i D4, z Pražského okruhu, Mělnicka, Kladenska, Rakovnicka, Mladoboleslavska, Nymburska, Benešovska, Berounska, Příbramska, Prahy-východ a Prahy-západ. Na dálnici D4 leží nová neošetřená vrstva sněhu, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Nová vrstva sněhu leží také na některých silnicích první třídy na Mělnicku. Zbytky sněhu po pluhování jsou hlášené z dálnice D8, zbytky rozbředlého sněhu pak ze silnic prvních tříd na Kladensku, Rakovnicku, Mladoboleslavsku a Nymbursku.

Místy je podle silničářů snížená dohlednost vlivem srážek.

Ve Zlínském kraji i ve středu ráno stále sněží, silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Pokrývá je ujetá vrstva sněhu nebo rozbředlý sníh po chemickém ošetření, vyplývá z údajů Ředitelství silnic a dálnic ČR. Sněžení přináší komplikace v dopravě, některé úseky jsou sjízdné obtížně.

Velké komplikace čekají na řidiče v buchlovských horách, ve stoupáních tam ve středu ráno uvízly kamióny.

Podle předpovědi bude v regionu po celý den sněžit. Sněžení by mělo doznívat v noci na čtvrtek, kdy se může objevit i déšť se sněhem. Ve čtvrtek bude mlhavo, mlhy mohou na horách i namrzat. Během dne bude navíc místy mrholit, ojediněle bude mrholení také namrzat.

 Nehody uzavřely dálnici D2

Už v úterý řešili jihomoravští policisté zvýšený počet havárií a nehod na dálnicích i silnicích nižších tříd. Problémy s průjezdností byly i na hraničních přechodech s Rakouskem. Komplikace v dopravě se kvůli vydatnému sněžení dají čekat i během středy.

Foto: HZS JMK

Noční provoz na D2 zkomplikovaly nehody

Dálnice D2 z Brna do Bratislavy byla v noci na středu na několik hodin uzavřená. Na 15. kilometru havaroval kamión, z něhož se vysypaly betonové panely. Náklad přijela odklízet těžká technika včetně jeřábu. Řidiči museli úsek objíždět u Blučiny, zpátky na dálnici najížděli u Hustopečí.

Kolem šesté byla dálnice znovu otevřená, informovalo Národní dopravní informační centrum.

V místě se podle Zelené vlny Českého rozhlasu vytvořily kolony. Dálnice je navíc špatně sjízdná, protože tam kvůli uzavírce nemohly vyjet sypače.

Foto: HZS JMK

Cisterna napříč dálnici zastavila na delší čas dopravu na dálnici D 2 ve směru do Brna.

Provoz na dálnici D2 v opačném směru zase komplikovala od úterního večera nehoda cisterny, z níž vytékal olej. Silnice u Blučiny byla neprůjezdné až do časného rána.

Reklama

Výběr článků

Načítám