Hlavní obsah

Vypínač internetu jsme nenašli, oznámil Sobotka po návštěvě vnitra

Novinky, bja
Praha

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek navštívil Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, aby se seznámil s činností tohoto úřadu. Centrum v minulosti kritizoval mimo jiné prezident Miloš Zeman s tím, že bude cenzurovat a omezovat internet. Sobotka po návštěvě s nadsázkou podotkl, že tlačítko na vypínání internetu neobjevil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec a premiér Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci o činnosti a úkolech nově vzniklého Centra proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH)

Článek

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám je v provozu od počátku tohoto roku. Vzniklo v reakci na teroristické útoky. Své poznatky má předávat policii, armádě a tajným službám. Jedna část CTHH se přitom specializuje na vyvracení dezinfomací. V reakci na to se prezident Zeman nechal slyšet, že to bude novodobý Koniáš. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček pak CTHH často označuje za cenzurní Úřad pro tisk a informace.

Sobotka v pátek společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) navštívil úřad a seznámil se s jeho fungováním. „Mohu to potvrdit, snažili jsme se, ale žádný vypínač internetu jsme nenašli. Ministerstvo vnitra žádný internet vypínat nebude, nebude to dělat ani Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám,“ řekl s nadsázkou Sobotka.

Sám prý dospěl k jiným závěrům než prezident Zeman. „Pokud já vím, tak pan prezident je schopen získávat informace z internetu, veřejných zdrojů, a já si myslím, že předseda vlády tady není od toho, aby školil prezidenta republiky,“ odpověděl Sobotka na dotaz, zda se svým postojem seznámí i prezidenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám