Hlavní obsah

Stalinovy ruce už zase uklízejí Jablonec

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Unikátní lopatkový nakladač na uklízení sněhu, zvaný Stalinovy ruce, už zase uklízí Jablonec nad Nisou. Po poruše, ke které došlo zkraje tohoto týdne, se jedinečný stroj vrátil do ulic severočeského města, kde už čtvrtý den platí kalamitní stav.

Jak fungovaly takzvané Stalinovy ruceVideo: ČTK

 
Článek

„Měl porouchanou převodovku. Během středečního odpoledne se ji ale podařilo opravit a nakladač se ještě ve středu vrátil do Ladovy ulice a ve čtvrtek pokračoval v ulicích Větrná a Mánesova,“ uvedla Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu. Stroj bude pokračovat ještě v ulicích Na Roli, Riegrova a Lesní.

V úklidu sněhu se nakladači žádný jiný nevyrovná. Stroj je schopný za hodinu naplnit sněhem kolem sedmi nákladních aut. V Česku jsou pouze dva takové stroje – v Jablonci a ve Vrchlabí.

Foto: Markéta Hozová , Právo

Do ulic Jablonce nad Nisou se vrátily Stalinovy ruce.

Kalamitní stav byl v Jablonci vyhlášen kvůli přívalům sněhu už v pondělí a stále trvá, nicméně situce ve městě je už lepší. Podařilo se odvézt tuny sněhu. O ukončení krizového stavu se rozhodne v pátek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám