Hlavní obsah

Silný mráz udeří kromě Moravy i v jižních Čechách a na Liberecku, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné mrazy postihnou kromě Moravy a východních Čech také Liberecký, Jihočeský a část Plzeňského kraje, varují meteorologové. Výstraha, kterou v úterý odpoledne rozšířili, platí až do středečních 10.00. Nejchladněji má být na Moravě, kde teploty klesnou k minus 20 stupňům.

Foto: Frank Rumpenhorst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V noci bude podle meteorologů jasno až polojasno, na některých místech Česka může slabě sněžit. Teploty se budou pohybovat mezi -12 až -16 °C, v místech, která zahrnuli meteorologové do výstrahy, klesnou až na -20 °C.

Na Českomoravské vrchovině bude vát vítr s nárazy kolem 50 km/h a budou se tvořit sněhové jazyky. Ve středu přes den se mohou vytvářet i na ostatním území, přičemž v horských oblastech se v nárazech větru o rychlosti přes 90 kilometrů v hodině mohou tvořit i závěje.

Během dne začne přibývat oblačnosti a postupně sněžit. V Čechách v polohách pod 400 m by se mohl objevit déšť se sněhem nebo i déšť, který může namrzat. Teploty během dne se budou pohybovat v intervalu -6 až -2 °C, večer v Čechách až +2 °C.

„Ve středu večer a v noci na čtvrtek se v Čechách bude ojediněle tvořit při mrznoucím dešti ledovka,” dodali meteorologové, kteří hodlají výstrahu upřesnit podle aktuálního vývoje počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám