Hlavní obsah

Kdo zdědí Altnerův nárok na 338 miliónů, ještě není jasné

Právo, kab

Rozhodování Nejvyššího soudu ve sporu ČSSD proti advokátovi Zdeňku Altnerovi o 338 miliónů korun trvá déle i kvůli dědickému řízení, které po jeho smrti stále ještě není ukončeno. Dosud není známo, kdo si bude částku dále nárokovat, řekl Právu advokát Václav Veselý, který zastupoval Altnera.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zdeněk Altner na archivním snímku

Článek

„Teď je řízení přerušeno. Bude pokračovat až s dědici. Čekáme na to, až bude zahájeno dědické řízení a bude znám okruh dědiců. Jsem s nimi v kontaktu, ale ještě je nezastupuji, protože ještě nejsou soudem určeni dědicové. Nevíme, kdo bude dědicem. Nevíme, jestli tam není nějaká závěť,“ řekl Právu Veselý.

Podle jeho informací měl zesnulý advokát tři děti a byl rozvedený. V exekutorském řízení Altnera zastupoval jeho syn Patrik, který je také advokát.

Krok exekutora a zablokování Lannova paláce a Lidového domu je podle Veselého správný. Nejvyšší soud povolil odklad vykonatelnosti, ale nikoliv právní moc rozhodnutí.

„Exekutor tak určité úkony může dělat, on jenom nemůže vykonat tu exekuci. On nemůže Lidový dům zpeněžit, ale zablokovat jej může. Aby ho neprodali nebo ho někam „neulili“. Ale pochybuji, že by ČSSD chtěla Lidový dům někam ulévat,“ řekl Právu Veselý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám