Hlavní obsah

Týden začne modrou oblohou a mrazem, víkend deštěm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Příští týden začne prosluněnou zimou s mrazivými teplotami. Před víkendem se ale obloha zamračí, mírně se oteplí a bude pršet.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Po jasné zimní neděli s teplotami kolem nuly přijde podobné pondělí, kdy denní teploty nepřekročí 2 °C a jen ojediněle se objeví nízká oblačnost.

Také úterý bude jasné až polojasné, ale později přijdou od severu a severovýchodu mraky a na horách může sněžit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -1 až 3 °C.

Oblačná až polojasná má být středa s denními teplotami -1 až 3 °C, ve čtvrtek už bude spíše zataženo, zpočátku ojediněle až polojasno. Od západu přijde déšť, na Moravě i mrznoucí. Přes den se teploty vyhoupnou více nad nulu - 2 až 6 °C v Čechách, -2 až +2 °C na Moravě a ve Slezsku. V noci bude opět  mrznout.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Rozhledna na Klínovci (1244 m) v Krušných horách

V pátek a o víkendu se očekává spíše zataženo až oblačno, místy déšť. I v noci bude zřejmě teplota lehce nad nulou, přes den může být až 10 °C.

Celkově má být prosinec teplotně průměrný. Druhý a třetí týden vychází jako teplotně průměrný až slabě nadprůměrný, poslední týden období by měl být nejchladnější. Ani u srážek se nečeká žádný extrém.

Měsíční výhled nemůže předpovědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje celkový charakter počasí. Nemůže popisovat krátkodobé výkyvy, ani odlišnosti počasí v jednotlivých regionech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám