Hlavní obsah

V noci bude sněžit a hrozí náledí, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před náledím. Platí od půlnoci do čtvrtečního dopoledne pro většinu republiky s výjimkou nejvýchodnějších krajů. Přechod fronty bude od středečního večera od západu doprovázet sněžení. Na Šumavě by mohlo napadnout až 10 centimetrů sněhu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Během platnosti výstrahy se sněhové srážky rozšíří na většinu území Čech, Vysočiny a západní poloviny Jihomoravského kraje,” předpovídá ČHMÚ.

„Vzhledem k tomu, že se teploty vzduchu i zemského povrchu budou pohybovat většinou slabě pod nulou nebo kolem nuly, je pravděpodobné, že v místech se sněžením se bude tvořit sněhová pokrývka, a to místy i v nižších polohách,” očekávají meteorologové.

Na Šumavě by mohlo napadnout až 10 centimetrů sněhu, na západě Čech do pěti centimetrů. Ve zbytku republiky nasněží do jednoho centimetru.

„Protože sníh bude v nižších a středních polohách místy přechodně tát, mohou se tak vytvářet zmrazky nebo náledí,” upozornili meteorologové.

Varování platí pro všechny kraje s výjimkou Moravskoslezského, Zlínského, Olomouckého. Netýká se ani východních okresů Jihomoravského kraje.

Náledí se může vytvářet i v noci na pátek a sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám