Hlavní obsah

Kyselinový útočník z Plzně se ve vězení pokusil o sebevraždu

Právo, pab, rav

Ve valdické věznici se podle zjištění Práva pokusil o sebevraždu Jan Dubský (40), odsouzený na 23 let za pokus o vraždu své expřítelkyně, kterou polil kyselinou. Podle dobře informovaného zdroje se předávkoval léky a skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Vězeňská služba odmítla k události cokoliv sdělovat.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jan Dubský u soudu

Článek

„S ohledem na ochranu osobních údajů neposkytujeme informace ke konkrétním odsouzeným, tedy ani k osobě pana Dubského,“ reagovala na dotaz Práva mluvčí věznice Eva Francová.

Čtyřicetiletý muž podle loňského rozsudku Krajského soudu v Plzni neunesl rozchod s o 14 let mladší ženou. Počkal si na ni před jejím bydlištěm, a když nastupovala do  auta, vchrstnul jí do obličeje kyselinu sírovou.

Žena v leknutí žíravinu částečně i polkla a lékaři několik týdnů bojovali o její přežití. I když ji nakonec zachránili, následky si ponese celý život. Je slepá a psychicky zlomená.

„Z hezké mladé ženy udělal někoho, kdo se bojí jít mezi lidi, aniž by měl pocit nějaké fobie,“ charakterizoval následky jednání Dubského plzeňský soudce Tomáš Bouček.

I když proti Dubskému neexistoval žádný přímý důkaz, soud rozhodl o vině na základě nepřímých důkazů. Bouček poukázal především na pachové stopy Dubského na autě napadené ženy a v okolí jejího domu nebo na stopy kyseliny na jeho botách.

Dubský se nikdy nepřiznal. Neuspěl s odvoláním u vrchního soudu ani s následným dovoláním u Nejvyššího soudu v Brně. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám