Hlavní obsah

Na Hradě se sešli čtyři nejvyšší ústavní činitelé. Máme úsměv na tváři, řekl Zeman

Novinky, zpe, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtyři nejvyšší ústavní činitelé - prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka, šéf Sněmovny Jan Hamáček a předseda Senátu Milan Štěch se v úterý odpoledne sešli na Hradě. Ještě spolu s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem a ministrem obrany Martinem Stropnickým jednají o zahraniční politice.

Na Hradě se sešli čtyři nejvyšší ústavní činiteléVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

„Jak vidíte, všichni máme úsměv na tváři,” prohlásil Zeman při příchodu na jednání.

Čtyři nejvyšší ústavní činitelé, šéf české diplomacie a ministr obrany by podle informací Novinek měli jednat asi dvě hodiny. Oficiální tiskovou konferenci po ukončení schůzky však neplánují.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček už v pondělí Novinkám řekl, že setkání bylo naplánováno dlouho dopředu.

Setkání se však koná pár dní poté, kdy Zeman, Sobotka, Hamčáek a Štěch vydali prohlášení o Číně. To vyvolalo bouřlivé reakce mezi opozičními politiky, ale i mezi některými členy vládních stran. Řada politiků označila prohlášení čtyř za vazalské a poníženecké.

TOP 09 v úterý dokonce vyzvala šéfa horní parlamentní komory Štěcha, aby svůj podpis pod prohlášením o Číně stáhl. Pokud tak neučiní, senátoři by si měli podle topky na své ustavující schůzi 16. listopadu zvolit nového předsedu.

Reklama

Výběr článků

Načítám