Hlavní obsah

Zeman si rýpl do ČSSD, za skutečnou levici považuje Ficův Směr

Právo, ivi (Bratislava)

Programovou konferenci slovenské strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) využil prezident Miloš Zeman, aby si prostřednictvím svého mluvčího rýpnul do ČSSD. Česká partaj podle něj postrádá typické rysy levicové strany. To předseda Směru Robert Fico dokázal podle jeho názoru vytvořit silnou politickou stranu, která se stala jasnou levicovou silou na Slovensku. Zeman na programovou konferenci nepojede.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„To je jasný kontrast vůči české sociální demokracii, která se stále zmítá v rozporech, zda má být levicová, nebo středopravicová,” tlumočil prezidentova slova hradní mluvčí Jiří Ovčáček pro slovenský server Aktuality.sk.

Zeman podle mluvčího v této souvislosti také zmínil přístup slovenské partaje k migrační krizi. „Skutečná levice obhajuje zájmy normálních občanů a nenadbíhá médiím a kavárnám. Přesně tohle Směr-SD dělá,“ dodal Ovčáček.

Mluvčí ČSSD Michal Kačírek výtky odmítl. „Bezmála 140 let jsme autentickou sociálně-demokratickou stranou evropského typu a nehodláme to nijak měnit,“ řekl Kačírek.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fico po prohře v prezidentských volbách

Pikantní je, že mezi hosty sobotní programové konference strany Směr-SD v Bratislavě bude i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Server Aktuality.sk připomíná, že Sobotka přijede do Bratislavy po drtivé porážce v krajských volbách.

Reklama

Výběr článků

Načítám