Hlavní obsah

Rebelové z TOP 09 jednají s Jermanovou o koalici ve středních Čechách

Právo, rap

K dalšímu jednání o koalici se v neděli odpoledne sešli zástupci středočeských ANO, STAN, ODS a také tři rebelové z TOP 09. Jejich strana se od nich však distancuje.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Trojice zastupitelů z TOP 09 Milan Schweigstill (vlevo), Michaela Vojtová a Daniel Marek, kteří jednají o koalici na vlastní pěst. Strana TOP 09 oficiálně koaliční vyjednávání odmítla.

Článek

„Středočeská TOP 09 má ke vstupu do koalice jednotný postoj. Krajská organizace jednoznačně odmítla vstup do koalice ANO, STAN a ODS v čele s hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou,” uvedla předsedkyně krajského výboru TOP 09 Helena Langšádlová.

Rozhodně odmítla, že by někteří členové TOP 09 měli od strany mandát k vyjednávání koalice. „Někteří zastupitelé zvolení za TOP 09 nadále vyjednávající s uvedenými subjekty v žádném případě nejednají za stranu TOP 09. Uzavře-li ANO, STAN, ODS koaliční smlouvu i s nimi, vznikne tak koalice založená na přeběhlících,“ dodala Langšádlová.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek krajských voleb ve Středočeském kraji

I přes výhrůžky vyloučením ze strany na nedělní vyjednávání přišli Daniel Marek, Milan Schweigstill a Michaela Vojtová. Ti jednají se zástupci dalších tří stran o možné koalici. Společně by mělo toto uskupení 44 hlasů v 65členném zastupitelstvu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám