Hlavní obsah

Bez deštníku ani ránu, pršet bude celý týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déšť v nížinách, sněžení na horách a teploty v rozmezí 8 až 12 stupňů. Tak bude vypadat počasí během tohoto týdne. Nad Evropou se drží studený vzduch a počasí v Česku navíc ovlivňuje tlaková níže, která se drží nad Alpami. Současné teploty podle meteoroložky Dagmar Honsové spíše odpovídají teplotám počátku listopadu.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žádné havelské babí léto nás nečeká. Deštníky a teplé bundy do skříní rozhodně neuklidíme,“ řekla Honsová.

Během pondělí bude oblačno až zataženo, postupně se na 60 procentech území objeví dešťové přeháňky, na horách budou smíšené nebo jen sněhové. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 8 až 12 stupňů.

Podobný ráz počasí bude i v úterý. Oblačno až zataženo s ranními mlhami. Zpočátku ojediněle, ale postupně na celém území se budou objevovat přeháňky. Ranní teploty budou 5 až 1 stupeň, odpolední klesnou na 7 až 11 stupňů.

Nejdeštivějším dnem z celého týdne bude podle Honsové středa. Pršet by mělo na celém území a na Moravě a ve Slezsku se přidá čerstvý vítr, který bude snižovat pocitovou teplotu. Ráno se teploty budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni, odpoledne má být 6 až 10 stupňů.

Čtvrtek bude zatažený s dešťovými přeháňkami, na horách bude sněžit. Teploty ráno 5 až 1 stupeň, odpoledne 7 až 11 stupňů. Podobné počasí bude panovat také v pátek. Tedy přeháňky na 60 procentech území, zataženo a odpolední teploty v rozmezí 8 až 12 stupňů.

Výhled na víkend nevěstí žádnou výraznou změnu. Měla by panovat velká oblačnost s deštěm. Mělo by být ale tepleji, sobotní maxima by se měla vyšplhat na 13 stupňů a nedělní na 14 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám