Hlavní obsah

Žádná krize vlády nevznikne, tvrdí Špidla

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Volební výsledky nebudou mít dopad na efektivitu vládnutí ČSSD, hnutí ANO a lidovců, míní šéf poradců premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) Vladimír Špidla. V neděli to řekl v Otázkách Václava Moravce na ČT.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Špidla

Článek

„Žádná krize vlády nevznikne,“ odpověděl Špidla na dotaz, jak výsledky ovlivní fungování kabinetu. Konflikty, které měly vládní strany před volbami, jsou podle něj normální.

„Hašteřit se mimo sezónu je velmi neproduktivní, z toho nemám obavy. Je potřeba řadu věcí dotáhnout, o efektivní vládnutí nemusíme mít obavy,“ míní expremiér a někdejší šéf sociálních demokratů.

To, že volby nebudu mít na vládu dopad, si myslí i lídr vítězného ANO Andrej Babiš. „Ne, určitě ne. Ve vládě se nebudeme cítit silnější,“ řekl v rozhovoru Novinkám. [celá zpráva]

Babiš v rozhovoru pro Novinky: Výsledek voleb je pro mě dopingVideo: Václav Toman, Novinky

Zostření vztahů v koalici naopak předpokládají někteří politologové. Poslední rok vlády sociálních demokratů, ANO a KDU-ČSL bude podle některých ve znamení volebního souboje a ostrých střetů. [celá zpráva]

Babišovci v krajských volbách zvítězili v devíti krajích ze 13. Uspěli také v senátních volbách, do druhého kola posílají 14 kandidátů. Do Senátu se volilo celkem v 27 obvodech.

Reklama

Výběr článků

Načítám