Hlavní obsah

Harapes, Zimovčák, Slováček, Konvička. Jen známé jméno senátorské křeslo nepřinese

Ambice některých kandidátů o senátorská křesla narazily již v prvním kole hlasování na střet s volební realitou. Zatímco některé známé tváře voliče oslovily, další skočily v poli poražených.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kandidát do senátních voleb Vlastimil Harapes

Článek

Zatímco krátce po uzavření volebních místností tanečník Vlastimil Harapes ve štábu ANO vtipkoval, že je nejlepší, výsledky ve volebním obvodu v Praze 6 mu přisoudily až čtvrté místo se ziskem necelých 13,5 procenta hlasů.

Dostal se před něj je jak suverénní vítěz prvního kola Jiří Růžička kandidující za TOP 09 a STAN s podporou lidovců, tak filosof Václav Bělohradský ucházející se o křeslo senátora za ČSSD i Václav „Čuňas” Stárek na kandidátce ODS.

Do druhého kola nepostoupil na Hodonínsku ani Josef Zimovčák, který je veřejnosti znám především jako mistr světa a neúnavný propagátor jízdy na vysokém kole. Kandidáta ANO dokázala porazit lidovecká starostka Anna Hubáčková i stávající senátor Zdeněk Škromach z ČSSD.

Foto: Markéta Horešovská, ČTK

Happening Martina Konvičky na Staroměstském náměstí v Praze

Jako o propadáku lze hovořit o kandidatuře „islamofoba” Martina Konvičky. Entomolog, který před volbami zaujal především svými happeningy proti migrantům, skončil v Táboře na sedmém místě z osmi kandidátů.

Na 9. místě z 10 kandidátů skončil i hudebník Felix Slováček, který se o hlasy ucházel za Stranu soukromníků v Praze 10.

Foto: Petr Horník, Právo

Žokej Josef Váňa

Do druhého kola se naopak dokázal dostat například žokej Josef Váňa, který kandiduje na Karlovarsku za ANO. „Tah na branku” předvedl i bývalý hokejista Jiří Šlégr, který postoupil v Mostě, kde kandidoval za ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám