Hlavní obsah

Škromach je spokojen s postupem z druhého místa

Právo, kob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) je spokojen s výsledkem voleb do Senátu, i když v nich skončil druhý za Annou Hubáčkovou a ztrácí na ní skoro pět procentních bodů. Roztrpčen však je z celkového výsledku sociálních demokratů v krajských volbách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach (ČSSD)

Článek

O druhém místě v prvém kole klání o senátorské křeslo v Hodoníně řekl Právu: „To může být i výhoda, protože spousta mých voličů nejspíš zůstala doma s tím, že ani není třeba volit, protože podle médií jsem to měl jisté.“

Méně spokojený byl s výsledky ČSSD v krajských volbách. „Výsledek soc. dem. je ústup ze slávy a bude potřeba intenzivně řešit, proč tomu tak je. Musíme vymyslet, jak čelit nástupu ANO a některých extrémnějších stran. V podstatě kampaň nekončí, kampaň začne kulminovat směrem k volbám do Poslanecké sněmovny,“ uvedl senátor, který obhajuje post.

Nechtěl odhadnout, zda za špatné výsledky může centrální vedení strany, nebo krajští funkcionáři. „Obecně se nepodařilo vyvolat emoce, které by zvedly voliče soc. dem. Neúčast voličů sociální demokracie volby zřejmě rozhodla,“ dodal Škromach.

Reklama

Výběr článků

Načítám