Hlavní obsah

Jančura stahuje letáky hanící Haška z MHD

Právo, mh, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šéf Student Agency Radim Jančura stahuje z brněnské MHD letáky s podobiznou jihomoravského hejtmana Michala Haška, které jsou doprovázeny sloganem „Kdo lže, ten krade”. Podle Haškových právníků použil fotografii pro jejich výrobu neoprávněně.

Foto: Vladimíř Klepáč, Právo

Billboard „Kdo lže, ten krade“ je umístěný například v brněnské Sokolově ulici.

Článek

Dlouholetý Haškův kritik Jančura nechal na vlastní náklady vytvořit a vylepit billboardy v brněnských ulicích a rozmístit letáky do tamní MHD s Haškovou fotografií a zmíněnou větou. Část letáků nechal rozeslat do i jihomoravských domácností. Hašek na jižní Moravě obhajuje za ČSSD svůj hejtmanský post.,

„Na tvrdý nátlak právníků Haška jsem rozhodl o stažení reklamy z MHD, abych se vyhnul tomu, že jiní lidé budou mít kvůli tomu oplétačky. Fotku jsem vzal z veřejného facebookového profilu. Vzal jsem hezkou, mohl jsem vybrat nějakou, kde vypadá jako paní (lobbistka Jana) Mrencová. Jinak kampaň dál pokračuje, lidé se sami hlásí o to, aby si ten plakat vylepili,“ tvrdí ve svém vyjádření Jančura.

Letáčky byly rozmístěny v brněnských tramvajích o uplynulém víkendu. Mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová Právu řekla, že firma v úterý, tedy zhruba po dvou dnech, začala s jejich odstraňováním. Požádal ji o to zadavatel kampaně, jimž je reklamní společnost SNIP.

Špinavá agitka, tvrdí Hašek

„Jsem přesvědčen, že kampaň Radima Jančury je závěrečnou fází kampaně hnutí ANO, které tento pán nepokrytě a podle mne klientelisticky podporuje v zájmu vlastního byznysu,“ sdělil Právu hejtman. Domnívá se, že kdyby dal podnikatel v dopravě své peníze raději charitu než na kampaň proti němu, udělal by lépe.

„Právní kroky běží, dopravní podnik na výzvu mé advokátky stahuje Jančurovu špinavou agitku proti mně,“ doplnil Hašek.

Jančura zaplatil kampaň v řádech několika set tisíc korun, protože chce zabránit Haškovu zvolení. Tvrdí, že hejtman není důvěryhodnou osobou, protože opakovaně lhal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám