Hlavní obsah

Za parkování se platí už i v Praze 8

Novinky, ale
Praha

Od října začaly platit zóny placeného stání v Praze 8. Změny se týkají zatím pouze Karlína, Libně, Kobylis a Ládví. Radnice zároveň hledá vhodné pozemky pro stavbu záchytných parkovišť.

Zóny placeného stání - MČ Praha 8Video: Novinky

 
Článek

„Podmínky jsou skoro stejné jako v Praze 5 a Praze 6. Lišíme se především v provozní době, která platí od osmé hodiny ranní do 20. hodiny večerní,” řekl radní pro dopravu Karel Šašek (ČSSD). O víkendech může v zónách parkovat kdokoliv.

Občané Prahy 8 si mohou vybrat, jestli chtějí parkovat jen v části, kde bydlí, nebo ve všech zmiňovaných částech. V prvním případě za roční parkovné zaplatí 600 korun. V případě druhém je částka 1 200 korun. Osoby starší 65 let platí 360 korun za rok.

Zavedením placených zón nastal i na Praze 8 problém s parkováním pro mimopražské. „Osmá městská část má v plánu řešit parkování P+R ve spolupráci s hlavním městem Prahou. Nyní vyhledáváme vhodné pozemky v jednotlivých oblastech zón placeného stání,“ uvedl radní pro dopravu Šašek.

Podle něj současná podoba placeného stání není konečná. Systém se bude průběžně vyhodnocovat a vedení osmé městské části bude přijímat připomínky od veřejnosti. „Máme pravidelné schůzky s provozovatelem placeného stání a poté dojde k dílčím úpravám systému,“ dodal Šašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám