Hlavní obsah

Nový registr přestupků měl technické problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nová Centrální evidence přestupků se od počátku sobotního spuštění potýkala s technickými problémy. Uvedl to Český rozhlas (ČRo). Registr přestupků totiž špatně komunikoval se základními registry, což práci s ním prakticky znemožňovalo. Problém byl do večera odstraněn.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sídlo ministerstva vnitra

Článek

Registr trestů, který nový rejstřík přestupků spravuje, zjistil, že se do databáze nestahovaly osobní údaje ze základních registrů. Ty spravuje přes podřízenou organizaci ministerstvo vnitra. Proto se na resort obrátil, přičemž společně zjistily, že jedna z takzvaných komunikačních matic je špatně nahraná, zmínil ČRo.

„Na odstranění drobné závady se pracuje a během dohledné doby by měla být odstraněna,“ uvedla nejprve pro ČRo ředitelka Rejstříku trestů Radka Paulová. Večer pak České televize potvrdila, že problém byl odstraněn a systém je plně funkční.

Pražská městská policie začne rejstřík využívat až v pondělí, žádné problémy proto nepocítila.

Vyšší pokuty za opakované krádeže

Nová Centrální evidence přestupků by měla poskytovat lepší přehled o pachatelích. Za opakované přestupky (například výtržnictví či drobné krádeže) by měli pachatelé dostávat vyšší pokuty.

S údaji v databázi budou disponovat jak policisté, tak soudy, městské úřady i jiné orgány. Každý člověk bude mít možnost si požádat o výpis se svými vlastními informacemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám